Članice.

V PGD Vir se dolgo o gasilkah oziroma članicah ni kaj preveč govorilo, predvsem zaradi majhnega števila žensk, ki so sestavljale društvo. V letu 2009 pa se je to spremenilo. V društvo je pristopilo nekaj novih kandidatk, nekaj mladink pa je prešlo v članske vrste. Tako so skupaj pod takratnim vodstvom Tatjane Rokavec, ustanovile komisijo za članice in začele z aktivnim sodelovanjem.

Virske članice so postale redne gostje delavnic, prireditev, tečajev in drugih dejavnosti na področju gasilstva znotraj društva, Gasilske zveze Domžale in nenazadnje Regije Ljubljana III.  Zagnano se lotevajo tečajev, ki so jim na voljo in z izobraževanji postajajo prave gasilke.

Prav tako od leta 2010 obstaja tekmovalna desetina, ki si je nadela ime »Virske mačke«. S tem imenom, so postale prepoznave in dobile povabila na različne konce države. Poleg tekmovanj znotraj Gasilske zveze Domžale (PGD Dob in PGD Domžale), so se odzvale tudi povabilom društev iz drugih zvez. Obiskale so tekmovanja v PGD Loka pri Mengšu (sosednja zveza), PGD Dekanih (Primorska) in v PGD Suhor (Bela krajina).

Članice so v teh letih postale pomemben del gasilskega društva Vir. Prisotne so na vseh področjih od operative pa do mladine. Redno se izobražujejo in dokazujejo, da so enakovredne moškim gasilcem. Upajo, da jih v prihodnosti čaka veliko uspehov na vseh področjih.

Statistika:

Vrsta

Št.

pripravnik

18

prostovoljni gasilec

14

prostovoljni gasilec-operativec

8

prostovoljni gasilec-rezerva

1

veteran

3

Vsi

44

Dodaj odgovor