Kategorija: Objave

Spoštovani!

Prvič v 98 letih delovanja društva nam trenutni položaj ne dovoljuje, da bi Vam stisnili roko, pa vendarle Vam z optimizmom v očeh želimo predvsem zdravja in srečnih trenutkov v prihajajočih prazničnih dneh in vse dobro v letu 2021.

Gasilci PGD VIR

V službi ljudstva dan in noč Vam v pomoč

Donirate lahko preko spletne strani:https://www.edonacije.com/ (izberete prostovoljno gasilsko društvo Vir) ali preko UPN naloga, katerega bomo dostavili skupaj z koledarjem.

Prostovoljno gasilsko društvo Vir, Šaranovičeva ul. 19 c, 1230 Domžale
Št. r. SI56 0230 2001 3143 902 odprt pri NLB

NA POMOČ!

Vrtec CICIDOM

Včeraj smo obiskali še drugi vrtec Cicidom. Vzgojiteljice so evakuacijo opravile z odliko. Po pregledu prostorov so otroci lahko malo “gasili” in si ogledali gasilsko vozilo ter opremo.

Na pomoč

foto:Damir Pirc PGD Vir

Odprta vrata PGD Vir

V soboto 19.10. smo pripravili dan odprtih vrat ob mesecu oktobru – mesecu požarne varnosti. Kar nekaj krajanov z otroci se nam je pridužilo in si ogledalo naše društvo. Preizkusili so se v vodenju žogice z hokejsko palico med ovirami, metanju vrvi v tarčo, zbijanje tarče z vodnim curkom. Naši bolničarji so pripravili prikaz oživljanja z AED-jem – avtomatski električni defiblirator, katerega pa so lahko preizkusili tudi obiskovalci. Na koncu je operativna enota prikazala pravilni vstop v goreči objekt. Vseskozi so se lahko posladkali z pečenim kostanjem ter palačinkami. Najmlajši so imeli na voljo napihljiv grad, kateri je bil dobro obiskan.

Krajanom hvala za obisk in vabljeni naslednje leto.

NA POMOČ

slike Damir Pirc PGD Vir

Evakuacija vrtca Palček na Viru

V sodelovanju z CZR Domžale smo ob oktobru – mesecu požarne vatnosti, obiskali vrtec Palček na Viru. Izvedla se je evakuacija otrok in zaposlenih v vrtcu. Požar smo “pogasili” in pregledali prostore. Po vaji so si otroci in vzgojiteljice lahko ogledali gasilska vozila in opremo, katero uporabljamo na intervencijah.

Na koncu so pa otroci postrojili nas gasilce in nam zapeli pesmico “gasilec Samo”. Ganjeni smo se odpeljali in komaj čakamo naslednje leto. NA POMOČ

več slik si lahko ogledate TUKAJ

slike in video Damir Pirc